Svět World Ventures – opravdu cestování zadarmo?


Proč banda křečovitě se smějících lidí poskakuje na pláži držíce modré bannery „You should be here“ (měl bys tu být)? Sekta? Drogy? Nebo ještě něco jiného? Balíte si taky běžně na dovolenou nápisy „dnes máš v kanclu přesčas, kiš kiš“?

Pokusíte-li se hledat na internetu cokoliv o World Ventures nebo Dream Trips, moc toho v češtině nenajdete. Stránky, na které odkazovala různá fóra před rokem, jsou překvapivě často nefunkční a celý tento systém se tváří velmi tajemně. Když po delším hledání narazíte na funkční weby a videa, vyvalí se na vás typická klišé – drinky na pláži, pohodový život, vysněná dovolená. Obvykle v textu nechybí ani klasický MLM otvírák ve stylu „máte práci, která vás nebaví a vyděláváte málo?“, takže jen namátkou konkrétní lákavé perly:
  • „Objevte v sobě cestovatele a manažera. Přišel váš čas dělat, co vás opravdu baví a díky tomu vydělávat hodně peněz.” 
  • “60 % lidí nedosáhne na průměrnou mzdu, jak jste na tom vy?” 
  • “Nechtěli byste si raději život užívat? Trávit svůj čas s těmi, které máte rádi?” 
  • “Nejen nejlevnější možnost cestování, ale hlavně možnost skvělého výdělku a cestování zdarma!” 
  • „Využijte příležitosti co nejdříve! Lidé se registrují pod sebe a vy nevíte, kdo z přítomných bude rychlejší než vy a než vy si to rozmyslíte, on už bude mít své místo a vy se stanete součástí jeho struktury.“
Než se hned teď rozhodnete využít této exkluzivní a výjimečné nabídky pohádkového života, pojďme si to rozebrat trochu více. World Ventures nabízí dva druhy členství – zlaté a platinové, k nimž si ještě můžete dokoupit balíček pro obchodní zástupce; veškeré poplatky jsou rozepsány níže.


* zahrnuje osobní web, online trénink, přístup k prodejním a marketingovým nástrojům a obchodní zástupci si jej MUSÍ zakoupit; všechny poplatky jsou aktuální k 11/2016.


Pokud tedy vstoupíte do klubu jako zlatý člen a navíc se stanete obchodním zástupcem, zaplatíte celkem 310 USD jen na vstupních poplatcích (cca 7 800 Kč) + 60 USD (cca 1 500 Kč) za měsíční poplatky. Doporučíte-li členství 4 lidem, kteří se stanou aktivními partnery (tzn. zaplatí si členství nebo jej doporučí dalším 4 lidem), pak tento měsíční paušál neplatíte po celou dobu, kdy minimálně 4 lidé pod vámi zůstávají aktivními partnery. Veškeré peníze vložené do registrace a členství v Gold či Platinum programu jsou automaticky převedeny na DreamTrip body, které můžete použít při objednávce dovolené.

Struktura a kompenzační plán

Něco málo ze struktury a celkového plánu financování bylo nastíněno již výše, poměrně velkou částku složí každý již při vstupu do klubu. Klíčovými pojmy jsou pak
  • "binární struktura" (binary structure – celý strom, tedy i lidé zaregistrovaní těmi, kdo jsou pod vámi),
  • "rodová struktura" (lineage structure – lidé registrovaní přímo pod vámi),
  • "cyklus" (cycle – 3 kreditové prodeje na levé straně binární struktury + 3 kreditové prodeje na pravé straně binární struktury), "odměna" (commission – za každý realizovaný prodej, obvykle prodeje členství), "bonus" (bonus – týdenní týmové bonusy vyplácené za určitý počet cyklů, dále také bonusy na auto, bydlení apod.), "reziduální příjem" (residual income – od pozice senior reprezentant, tzn. nutné mít pod sebou celkem 60 lidí v binární struktuře, aby byly vypláceny). 
Přesnější představu, jak celý systém funguje, si můžete udělat z tohoto videa, kompletně celý složitý kompenzační plán je zveřejněn zde.

Co vám obchodní zástupci většinou zdůrazní

  • Pojďme se sejít na kávu, detaily se dozvíte až na místě
  • Dáme vám návod, jak si splnit vaše sny
  • World Ventures je nejlepší cestovní klub na světě, můžete si užívat i získat nové příjmy
  • Vracíme rozdíl ceny u zájezdů při nalezení totožného levnějšího zájezdu jinde
  • Obor turismu neustále roste a v loňském roce patřil mezi nejvýnosnější
  • Dosáhněte s námi finanční svobody
  • ..a další

Co vám obchodní zástupci neřeknou

  • Jde o high-end zájezdy a hotely
  • Ceny zájezdů nezahrnují letenky
  • Nízká cena prezentovaných zájezdů bývá podmíněna například tím, že pojedou dva
  • Na vybraný zájezd lze použít jen určitý počet bodů a nikoliv všechny (protože vaším cílem je přece jet na více dovolených, že?)
  • V podání obchodních zástupců ušetříte, ve skutečnosti si ale zájezdy spíše předplácíte
  • V nabídce zájezdů jsou jen nasmlouvané hotely, takže v ní nemusí být zrovna Vaše vysněná destinace
  • V Norsku bylo World Ventures zakázáno s odůvodněním, že se jedná o ilegální pyramidové schéma
  • V České republice neexistuje lokální organizace, místní obchodníci jsou tedy často jen jednotliví živnostníci, proto nelze najít lokální čísla týkající se hospodářských výsledků. Když se podíváme na ty americké za rok 2015, vyskočí na nás poměrně zajímavá čísla. Na konci roku 2015 bylo v USA celkem 238 684 obchodních zástupců a po dobu celého roku 77,76 % z nich nevydělalo nic. Ti, kterým provize byla vyplacena, vydělali v průměru sice 1 348,82 USD, ale medián těchto výdělků byl pouhých 150 USD.
... třešničkou na dortu jsou instruktážní videa Quick Coach, kterak přemluvit přátele, aby se přidali do vaší struktury. Pozor! Aby se Vaši milí přátelé připojili a před zakoupením členství moc nešmejdili na internetu, neměli byste jim poskytovat příliš mnoho informací – měli byste je nechat se rozhodnout pro vstup ideálně okamžitě, na základě pozitivních emocí z vaší prezentace, jak je řečeno tady.

Zdroje a další čtení

Behindmlm.com
Heyexplorer.com
Prezentace české obchodní zástupkyně
Diskuze plná šťastných a úspěšných WV lidí
Detailní analýza systému

Komentáře

  1. Nemá cenu hodnotit tento článek. WV prostě není pro každého. Kritizovat něco, co bych sám nedokázal, je prostě český kolorit. Dodám tedy jen jeden fakt. WV oficiálně vstoupila na Český trh a má oficiálně přiděleno IČ. Kdo hledá, najde.
    Jiří Jung - legální zástupce a spokojený uzivatel produktu WV

    OdpovědětVymazat
  2. Je mi líto takových chudáků.. Tipuji, že autor článku je zakomplexovaný neschopný asociál, který si myslel, že mu všechno spadne do klína zadarmo a při první příležitosti to vzdal jako každý slaboch. V lepším případě. V tom horším neví nic a všechno má převzaté ve stylu jedna bába povídala. Marný pokus o pošpinění něčeho, co funguje po celém světě legálně a i v Česku se to rozjíždí. PS: Ty bláboly "Co vám obchodníci neřeknou" pobavily. Nemáme co tajit a při první schůzce se zájemce dozví kompletní informace ;) Ale vysvětlujte to negativistům, kteří na všechno v životě rezignují a jen nadávají a závidí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Vas nazor mne presvedcil ze autor clanku ma pravdu.

      Vymazat
  3. Nemyslím si, že by autor článku jakkoliv naznačoval předpoklad, že mu spadne do klína cosi zadarmo. Příspěvky zde jako obvykle... Demagogické kecy rádoby spokojených členů MLM systémů...

    OdpovědětVymazat
  4. Já vám nevím... Myslíte, že existuje něco, co je skutečně zadarmo? Hodně mi to připomíná MLM a různé pyramidy, jak tu píše kolega nade mnou. :-) Radši zadejte, milý autore, do Googlu práce Praha a zkuste si to někde klasicky na osmičku nebo na dvanáctku. Zjistíte, že vydělat peníze je prostě dřina. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a nebo začít podnikat. Právě touto cestou jsem se před pár lety vydala já a myslím si, že to bylo nejlepší rozhodnutí, které jsem kdy mohla udělat. Podnikám hlavně v online sféře. To má hned celou řadu výhod. Prakticky nemusíte z domu, nemusíte mít fyzické sídlo firmy atd. Hlavně to virtuální sídlo firmy se v dnešní době dost hodí, protože je to podstatně levnější, než fyzické.

      Vymazat
  5. Nejsem si jistá, zda může někdo říct, že má všechno zdarma nebo, že nabízí pohádkový život. Pracuji již několik let na home office a od firmy dostávám různé benefity, které jsou většinou v podobě zážitků. Naposledy jsme si s kolegy užili paintball, na který chodíme několikrát ročně a vždy si tuto akci užijeme.

    OdpovědětVymazat
  6. Tento článek nebudu komentovat, jelikož, kdo může věřit, že mu všechno spadne jen tak do klína. Já podnikám již několik let a zatím se mi daří, ale nedávno mi jeden člověk rozbil dveře do mé kanceláře. Všechno nahrála kamera, a tak jsem si najala advokátní kancelář tady, která mi pomohla s podáním trestním oznámením na neznámého pachatele a vše předala policii. Naštěstí vše vyšetřili a pachatel mi musel zaplatit veškerou škodu.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Global 3000

tianDe